Certyfikaty

Z ogromną przyjemnością informujemy, że Balcerzak Sp. z o.o. posiada Certyfikat IFS (International Food Standard).

Od roku 2002 został wdrożony System Zarządzania Jakością ISO 9001 oraz jako pierwsza firma w branży mięsnej w Polsce zakład uzyskał Certyfikat Ochrony Środowiska ISO 14001. Własna podczyszczalnia ścieków oraz rygorystyczne podejście do tematu ekologii czynią z firmy Balcerzak Sp. z o.o. firmę przyjazną środowisku.

Naszym celem jest zagwarantowanie klientom wyłącznie produktów najlepszej jakości.

Gwarancja jakości i bezpieczeństwa potwierdzona certyfikatem IFS (International Food Standard) świadczy o naszym bezkompromisowym podejściu do zagadnienia jakości i bezpieczeństwa produktów co przejawia się poprzez kontrolę jakości surowców, przez kontrolowany proces produkcji, aż po dostawę produktów na półkę.

Dla wielu odbiorców i konsumentów firma Balcerzak jest synonimem nie tylko smaku, ale tez jakości i bezpieczęństwa produktów.

Wędliny bezglutenowe

W naszej ofercie na stałe zagościły wędliny bezglutenowe. Od  2015 r. sukcesywnie poszerzamy asortyment produktów oznaczonych certyfikatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej - największej organizacji pożytku publicznego pomagającej osobom na diecie bezglutenowej w Polsce.

Uzyskanie certyfikatu "Przekreślonego Kłosa" gwarantuje, że oznaczony  produkt jest w 100% bezpieczny dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej, gdyż jako producent spełniliśmy szereg wymogów dotyczących produkcji bezglutenowej i regularnie badamy nasze produkty.

W asortymencie wędlin bezglutenowych oferujemy m.in. cienkie, doskonałe zarówno na zimno jaki i ciepło Frankfurterki surowe, pełne smaku i aromatu dojrzewające kiełbasy, bezosłonkowe Parówki z szynki, cienko krojone wędliny w plastrach - doskonałe nie tylko na kanapki.

 Więcej informacji o celiakii i diecie bezglutenowej dostępne jest na www.celiakia.pl